DISTRIBUIȚI

International Testing Agency (ITA), organism responsabil cu controlul antidoping pe durata Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris, caută candidaţi pentru a-i forma, din luna aprilie, în vederea executării controalelor antidoping pentru vara lui 2024, informează AFP, potrivit agerpres.

După Jocurile Olimpice de la Tokyo şi Beijing, ITA, cu sediul la Lausanne, este responsabilă cu efectuarea programului antidoping pentru Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

„Misiunea este una complexă. În trei săptămâni ar trebui să facă ceea ce realizează în mod obişnuit Franţa în decurs de un an”, respectiv 6.000 de teste doar pentru Jocurile Olimpice, a precizat Agenţia franceză de luptă împotriva dopajului (AFLD).

În consecinţă, va fi nevoie de o „mică armată” de controlori, denumiţi „recoltatori” în jargon („DCO, doping control officer”, în engleză), respectiv aproximativ 300 de persoane în toate siturile competiţiei.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Pentru ca efectivul să fie complet, ITA a lansat un apel pe LinkedIn pentru a propune în aprilie 2023 o formare de trei zile ce va avea loc la sediul Comitetului de organizare din Saint-Denis şi caută „60 de noi recoltatori antidoping”.