DISTRIBUIȚI
panorama.com.ve

Organizatorii Festivalului de Film de la Cannes au transmis că urmăresc „cu atenţie” evoluţia Covid-19, după ce în oraşul de pe coastă a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire, potrivit news.ro .

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes este programată să aibă loc în perioada 12 – 23 mai.


Citește și : ‘Versiunea italiană’ a coronavirusului ‘circula neobservată de câteva săptămâni’

„Festivalul de la Cannes monitorizează cu atenţie evoluţia şi cele mai recente recomandări făcute de autorităţile locale, naţionale şi internaţionale privind coronavirusul şi se află în legătură directă cu biroul administrativ al Departamentului Alpes-Maritimes. Până astăzi este prematur să exprimăm ipoteze cu privire la un eveniment programat să aibă loc peste două luni şi jumătate”, a declarat o purtătoare de cuvânt pentru Variety.

Ea a adăugat că „în funcţie de situaţie, Festivalul de la Cannes va lua măsurile necesare, cu scopul de a asigura protecţia tuturor participanţilor”.

Într-un comunicat se arată că echipa evenimentului continuă pregătirile. Selecţia oficială va fi anunţată la jumătatea lunii aprilie.

Primarul Nisei, Christian Estrosi, a confirmat vineri că o femeie din Cannes a fost testată pozitiv cu Covid-19.

Citește și : 34 de iranieni au fost răpuşi de coronavirus. Creşte şi numărul cazurilor de infectare

Între timp, Reed Miden, organizatorul MipTV, care este programat să aibă loc între 30 martie şi 2 aprilie, la Cannes, a confirmat că festivalul internaţional va urma programul anunţat, chiar dacă în lipsa delegaţilor şi cumpărătorilor chinezi. El a precizat că au fost luate măsuri suplimentare – o echipă numeroasă de medici la faţa locului şi standarde ridicate de igienă.