DISTRIBUIȚI
AP News

 O femeie din SUA a fost condamnată la 53 ani de închisoare pentru organizarea unui atentat cu bombă împotriva unei moschei în august 2017, chiar dacă atacul nu s-a soldat cu victime, relatează France Presse, potrivit agerpres

Emily Claire Hari (50 de ani), cunoscută înainte sub numele Michael Hari şi care a anunţat recent că este transgender, a fost declarată vinovată pentru atacul împotriva centrului musulman din Bloomington, în Minnesota, în urma unui proces în decembrie 2020.


Citește și : Carantină PRELUNGITĂ la Canberra

Un judecător federal a condamnat-o luni la 53 de ani de închisoare după audierea mai multor martori musulmani care au spus că se simt în continuare traumatizaţi de explozia survenită în timpul rugăciunii din acea dimineaţă.

‘Hari a căutat să terorizeze o întreagă comunitate religioasă, iar pedeapsa decisă arată în mod clar că astfel de acte de ură nu vor fi tolerate’, a declarat ministrul adjunct al justiţiei, Lisa Monaco, într-un comunicat.

Fost şerif, Hari conducea un grup extremist supranumit ‘White Rabbits’ şi recrutase doi bărbaţi pentru a ataca moscheea. La 5 august 2017, ei au aruncat o bombă artizanală în biroul imamului.

Mai mulţi credincioşi se aflau în incintă, dar niciunul nu a fost rănit. Incendiul însă a provocat ‘importante pagube’, potrivit Ministerului american al Justiţiei.

Cei trei atacatori au reuşit să fugă şi au fost arestaţi în urma mai multor luni de investigaţii.

Citește și : Prinţul Harry şi Jill Biden au adus un omagiu răniţilor de război americani