DISTRIBUIȚI
RSF

Organizaţia ‘Reporteri Fără Frontiere’ (RSF) a deschis un al doilea ”centru pentru libertatea presei” în Ucraina, la Kiev, la două luni după primul, deschis la Liov, a anunţat miercuri ONG-ul, care a furnizat deja ”440 de veste antiglonţ” jurnaliştilor care acoperă mediatic invazia militară rusă, relatează AFP, potrivit agerpres

Acest nou centru ”va permite” activităţi de ”distribuire de căşti şi veste antiglonţ, între altele”. El va fi instalat ”în clădirea organizaţiei partenere a RSF, Institutul privind Informarea de Masă (IMI)”, din strada Puşkinska nr. 39, în centrul capitalei ucrainene, a precizat ONG-ul.


Citește și : 959 de militari ucraineni de la Azovstal s-au predat de luni (Moscova)

Concret, ”orice jurnalist acreditat pe lângă forţele armate, care se deplasează într-o zonă de risc, poate împrumuta material la Liov (vestul ţării) şi Kiev, contactând [email protected], a explicat RSF.

Primul centru al RSF din Ucraina a fost deschis la 9 martie în scopul strângerii de echipamente de protecţie.

În afară de distribuirea a 440 de veste antiglonţ, RSF a achiziţionat ”199 de căşti, 630 kit-uri de prim-ajutor şi 250 baterii externe de energie solară”.

”Cel puţin 180 de jurnalişti au beneficiat până acum de obiecte date cu împrumut de Centrul pentru libertatea presei, dintre care 40% de naţionalitate ucraineană”, a adăugat ONG-ul.

Citește și : Marine Le Pen: O extindere a NATO sau UE ‘nu are vocaţia’ să favorizeze pacea

 

Partenerii săi locali, IMI şi Uniunea naţională a jurnaliştilor din Ucraina (NUJU), au primit ”210 de veste antiglonţ şi 125 de căşti”, potrivit RSF.

Cel puţin şapte jurnalişti au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei militare ruse, pe 24 februarie.