DISTRIBUIȚI
mti

Într-un discurs în Parlament, președintele Ungariei, Viktor Orban, și-a anunțat intenția de a lansa ”consultări naționale” pentru a afla opinia maghiarilor cu privire la sancțiunile impuse de UE Rusiei, după cum relatează Magyar Nemzet, preluat de agenția de presă rusă Tass, potrivit rador.

”Sancțiunile împotriva Rusiei au fost introduse într-un mod nedemocratic, deoarece a fost o decizie a birocraților de la Bruxelles, pentru care plătesc cetățenii europeni ”, a spus Orban, adăugând că ”trebuie să cunoaștem opinia oamenilor” și ”pentru prima dată în Europa, în Ungaria vom cere părerea cu privire la sancțiuni”.


Citește și: NASA a lovit intenţionat un asteroid, o premieră pentru omenire – Black News

Pentru Orban, sancțiunile ”impuse de Bruxelles” Rusiei sunt ”adevărata cauză a problemelor economice ale Europei”, aşa cum relatează Ria Novosti.

”Motivul problemelor economice este răspunsul Bruxelles-ului la criza din Ucraina, deoarece din cauza sancțiunilor, prețurile energiei au crescut de mai multe ori. Creșterea prețurilor la energie a determinat o creștere a inflației în toate țările – precizează Orban. Aceste ”prețuri” uriașe la energie nu sunt rezultatul unor procese economice. Sancțiunile au determinat o creștere uriașă a prețurilor la energie. Prin urmare, nu economia, ci politica, sau deciziile Bruxellesului, sunt responsabile pentru creșterea prețurilor la energie”.

Citește și: Mexicanii cer dreptate pentru cei ’43’ de la Ayotzinapa: ‘Armata ŞTIE!’ – Black News

Potrivit lui Orban, din februarie Rusia ”a beneficiat de prețuri mari la energie”, iar sancțiunile, în opinia sa, au avut efectul opus: ”Europenii au devenit mai săraci și Rusia este mai bogată”, a spus premierul Ungariei, citat de Tass.

Orban s-a declarat convins că ”dacă vor fi ridicate sancțiunile impuse Rusiei, economia europeană își va putea recăpăta puterea”.