DISTRIBUIȚI
T-Online

Războiul din Ucraina este „îngrijorător şi periculos” pentru Ungaria şi „ameninţarea unui război mondial nu este o exagerare”, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, în interviul săptămânal radiodifuzat, relatează MTI, potrivit agerpres.

Orban a amintit că „se iau din ce în ce mai multe decizii vizând folosirea de arme din ce în ce mai noi şi puternice” şi că „Occidentul furnizează Ucrainei din ce în ce mai multe echipamente moderne”.


Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

Deşi „poate părea extrem de exagerat când unii liderii europeni şi americani spun că dacă totul continuă aşa am putea ajunge la al treilea război mondial, este un pericol realist în acest moment”, a notat premierul ungar.

El a insistat că „războiul devine din ce în ce mai brutal şi totuşi numărul ţărilor şi liderilor europeni care susţin pacea nu creşte deloc”, apreciind însă că în acelaşi timp „oamenii din Europa au început să se orienteze către un armistiţiu şi negocieri de pace, în condiţiile în care numărul victimelor creşte”.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

Viktor Orban a menţionat că parlamentul ungar pregăteşte o rezoluţie prin care îşi reafirmă poziţia în favoarea păcii şi a unui armistiţiu, precizând că „poziţia Ungariei nu este de a stabili ce fel de tratat de pace să se semneze, ci de a cere un armistiţiu”.

Potrivit premierului ungar, trebuie să se ajungă la un armistiţiu, pentru a împiedica noi decese, iar după aceea sunt şanse să se poată pregăti cadrul pentru negocieri de pace.