DISTRIBUIȚI
Reuters

Ungaria nu va putea ridica restricţiile existente impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus decât după ce poate realiza o vaccinare în masă a populaţiei, a susţinut vineri premierul ungar Viktor Orban, în intervenţia sa săptămânală la postul naţional de radio, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Orban a spus că cea mai bună abordare este autorizarea mai multor vaccinuri întrucât concurenţa va forţa producătorii să-şi accelereze livrările.


Citește și : Un depozit de vaccinuri din UK, la un pas să fie inundat de POTOP

”Nu avem nevoie de explicaţii, avem nevoie de vaccinuri”, a declarat şeful executivului ungar.

El a adăugat că guvernul de la Budapesta a decis construirea unei fabrici pentru producerea de vaccinuri.

De la 11 noiembrie, toate şcolile din învăţământul secundar din Ungaria au fost închise, ca şi hotelurile şi restaurantele, cu excepţia livrărilor pentru acasă. De asemenea, este în vigoare o interdicţie de circulaţie după ora 19:00 GMT.

Autoritatea ungară de reglementare în domeniul medicamentelor a dat aprobarea iniţială pentru folosirea vaccinurilor AstraZeneca şi Sputnik V împotriva noului coronavirus.

Citește și : Boiko Borisov iese din SILENZIO STAMPA

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu a aprobat deocamdată vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, dar o decizie în această privinţă este aşteptată pe 29 ianuarie.

Ungaria evaluează vaccinul chinezesc Sinopharm şi este singura ţară membră a Uniunii Europene ce are în vedere achiziţionarea de vaccinuri în afara schemei gestionate la nivel comunitar de Comisia Europeană, considerată prea lentă.