DISTRIBUIȚI
Dawn

Până la finele lunii septembrie pensionarii din Ungaria vor primi în poştă vouchere pentru plata utilităţilor, cu două săptămâni înainte de alegerile locale la care premierul Viktor Orban vrea să evite un avans al partidelor de opoziţie, transmite Bloomberg, potrivit agerpres.

Guvernul de la Budapesta va da pensionarilor 9.000 de forinţi (30 de dolari) pentru a-i ajuta pe aceştia să îşi plătească facturile la gaze naturale şi electricitate, a declarat vineri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al lui Viktor Orban, la finalul unei reuniuni a Cabinetului de la Budapesta, cu o zi înainte de  debutul campaniei electorale.


Citeşte şi: Joko Widodo anunţă restabilirea ordinii în Papua de Vest

De asemenea, angajaţii din sectorul public care au o vechime în muncă de cel puţin trei luni vor beneficia de un bonus extraordinar de 54.000 de forinţi.

Gergely Gulyas a respins ideea că aceste ajutoare au legătură cu alegerile locale din data de 13 octombrie, declarând că Guvernul de la Budapesta vrea să împartă cu populaţia fructele celui mai rapid ritm de creştere economică din Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Israelul a bombardat un depozit de arme din Irak

Partidele de opoziţie vor să îşi unească forţele la alegerile locale, în ideea de a pune capăt fragmentării care a ajutat partidul Fidesz să câştige şapte alegeri parlamentare, municipale şi europene în ultimul deceniu.