DISTRIBUIȚI

Principala sursă de divizare a Uniunii Europene o reprezintă criza imigranţilor, iar vechile dispute dintre statele membre UE au devenit irelevante, a afirmat premierul Ungariei Viktor Orban, într-un interviu publicat, joi, de publicaţia germană Passauer Neue Presse, citat de MTI, potrivit mediafax.

”Unele ţări au decis că vor să aibă o populaţie mixtă, în timp ce altele vor să rămână aşa cum sunt. Pentru noi, acest aspect reprezintă o problemă de securitate internă şi nimeni nu îşi poate impune voinţa asupra altora. Se naşte o întrebare cheie pentru Europa: cum vom trăi împreună în acest fel în viitor?”, a declarat premierul Ungariei, care a precizat că Budapesta îşi menţine poziţia cu privire la sistemul cotelor obligatorii de relocare a imigranţilor.


Citeşte şi: Expansiunea NATO în Europa provoacă o iritare virulentă a Moscovei

Liderul de la Budapesta a mai declarat că, în acest moment, discuţia de pe marginea crizei imigranţilor se desfăşoară pe baze emoţionale, nu raţionale. Acesta a adăugat că discuţia scoate în evidenţă diferendele dintre statele membre UE, în loc să se concentreze pe găsirea unei soluţii.

Fidesz, partidul de guvernământ din Ungaria, trebuie să ”rămână un pilon puternic şi solid al alianţei” ce se opune primirii imigranţilor, a afirmat Orban.

”Credem că populaţia face parte din identitatea constituţională a unei ţări şi niciun organism european nu poate impune obligaţii în legătură cu acest aspect”, a mai spus liderul de la Budapesta.