DISTRIBUIȚI

Premierul ungar Viktor Orban i-a solicitat președintelui SUA, Donald Trump, să ajute la încheierea unei înțelegeri de cooperare cu România pentru inițierea „cât mai curând posibil” a operațiunilor de extracție a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre, a afirmat liderul de la Budapesta.

O altă temă a discuției între Viktor Orban și Trump, care a avut loc luni la Casa Albă, a fost cea privind achiziționarea de partea ungară de rachete antiaeriene, a declarat premierul într-un interviu acordat vineri postului Kossuth Radio, relatează agenția de știri MTI, potrivit mediafax.


Citeşte şi: Un F-16 american s-a prăbuşit în sudul Californiei – FOTO/VIDEO

Compania americană ExxonMobil analizează posibilitatea unei investiții în operațiuni de extracție de gaze în zona românească a Mării Negre, ce ar oferi o alternativă la gazul rusesc, lucru ce ar putea ajuta Ungaria la diversificarea surselor de energie.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat recent că firma americană ar trebui să ia în curând o decizie în legătură cu acest proiect, în condițiile în care Ungaria ar trebui să semneze în toamnă un nou acord pe termen lung privind importul de gaze naturale din Rusia.

Citeşte şi: Jurnalist mexican ASASINAT în Playa del Carmen