DISTRIBUIȚI

Dezbaterea care are loc în prezent în Uniunea Europeană vizează libertatea şi problema dacă toate statele trebuie să fie „obligate să devină ţări de imigraţie” sau îşi pot păstra suveranitatea şi să spună „nu” unui astfel de viitor, a afirmat premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu televizat citat vineri de MTI, potrivit agerpres. 

Între ceea ce gândesc despre imigraţie locuitorii din statele vest-europene şi acţiunile liderilor acestora există un decalaj care continuă să crească, dar „nu poate creşte decât până la un anumit punct” şi apoi oamenii „îşi vor înlătura conducătorii”, a avertizat Orban în interviul acordat joi seara postului comercial EchoTV. „Într-un final, majoritatea vor fi de aceeaşi părere cu noi”, a conchis el.


Citeşte şi: Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi în Ierusalim, înainte de rugăciunea de pe Esplanada Moscheilor

Orban a mai apreciat că Ungaria trebuie să înveţe din greşelile Occidentului şi că amestecarea culturilor nu va duce la creşterea calităţii vieţii, ci la scăderea ei, ceea ce, potrivit premierului ungar, trebuie oprit cât mai este timp. Mulţi dintre cei care susţin migraţia „cred cu sinceritate” că amestecul de culturi este calea spre dezvoltarea umanităţii, ceea ce poate fi entuziasmant, „dar este împotriva bunului simţ”, a explicat Orban. În opinia sa, acceptarea unor oameni veniţi din culturi foarte îndepărtate nu duce la o viaţă frumoasă, ci la societăţi paralele. Am importa ură, antisemitism, sfârşitul egalităţii de gen şi al libertăţii religioase, a argumentat premierul ungar.

Citeşte şi: Comisia Europeană recomandă trecerea la faza a doua a negocierilor cu Marea Britanie pentru Brexit

El a notat, referitor la sesizarea de către Comisia Europeană a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru o serie de decizii ale Ungariei, că sunt chestiuni care trebuie luate în serios şi că ţara sa trebuie să-şi prezinte argumentele „în mod convingător”. Orban a insistat că problemele „Universităţii Central-Europene (CEU), pseudo-ONG-urilor şi sistemului de cote” (de migranţi) duc, toate, la finanţistul american George Soros, „ale cărui probleme duc la rândul lor la chestiunea imigraţiei”. CEU este universitatea lui Soros, care finanţează şi conduce ONG-uri, iar migraţia face parte din planul său, a mai explicat Viktor Orban, care a prezentat în cursul interviului un document despre care a afirmat că este planul cu şase puncte al lui Soros de transformare a Europei într-o „cultură mixtă”. Guvernul ungar luptă împotriva unui „plan foarte real”, a dat asigurări Orban.