DISTRIBUIȚI

Premierul Ungariei, Orban Viktor, s-a declarat de acord cu afirmațiile Papei Francisc privind salvarea migranţilor de la înec şi la ajutorarea lor, spunând, însă, că ajutorul trebuie acordat în țările de origine ale acestora, nu să fie importată problema în Europa, potrivit mediafax.

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, dacă este de acord cu mesajele Papei Francisc privind sprijinirea migranților, Orban Viktor a spus că atitudinea autorităților italiene, care au decis să nu mai permită migranților să vină pe mare în țară, a dus la salvarea de vieți omenești.


Citește și : Trump blochează transmiterea către Congres a versiunii integrale a raportului Mueller

„În ceea ce priveşte declaraţiile Sanctităţii Sale, două lucruri pot să vă spun, sunt de acord cu ambele. El cere să ducem o politică pentru a fi cât mai puţini cei care se îneacă în mare şi eu sunt absolut convins că cei care exprimă clar că emigranţii fără niciun fel de înregistrare, fără niciun fel de sprijin nu merită să plece din ţările lor, să se îmbarce, eu cred că noi, prin atitudinea noastră, salvăm vieţi omeneşti. Dl. Salvini a exprimat clar că nu merită să se plece de pe malurile africane, pentru că Italia nu o să-i lase să intre şi cu această poziţie a Italiei s-a redus considerabil numărul migranţilor, deci s-au salvat vieţi umane. Sunt absolut convins că această politică care apără Italia a salvat mult mai multe vieţi umane faţă de acea politică care îi ademeneşte în permanenţă pe migranţi, îi ademeneşte să abordeze o cale periculoasă, pentru că astfel pierd mult mai multe vieţi umane. Asta este realitatea”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, problemele trebuie rezolvate în țările de unde provin migranții.

„Este datoria noastră de creştini şi de oameni, însă ajutorul trebuie dus acolo unde problema există şi nu problema importată în Europa”, a conchis premierul Ungariei.

Citește și : Încă un opozant venezuelean se refugiază într-o reprezentanţă diplomatică de la Caracas