DISTRIBUIȚI

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat marţi seara că oraşul Soledar din estul Ucrainei a fost cucerit de oamenii săi după mai multe zile de lupte grele, potrivit informaţiilor furnizate de agenţia de presă TASS, citate de dpa şi agerpres.

Un grup de soldaţi ucraineni continua să fie încercuit în centrul acestui oraş cheie, a mai spus Evgheni Prigojin.


Citeşte şi: ALERTĂ teroristă la Paris! Mai mulţi oameni au fost atacaţi cu cuţitul în Gara de Nord! – Black News

„Numărul prizonierilor de război va fi raportat mâine”, a adăugat el.

Soldaţilor ucraineni încercuiţi li s-a dat un ultimatum să se predea până la miezul nopţii, a anunţat pe Telegram grupul Wagner.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent şi, iniţial, nu a existat un comentariu din partea ucraineană.

Citeşte şi: Dina Boluarte şi alţi responsabili, anchetaţi de parchetul peruan pentru ‘genocid’ împotriva manifestanţilor

Localitatea Soledar, ţintă a unor atacuri susţinute şi puternice din partea forţelor ruse în ultimele zile, face parte din linia de apărare ucraineană din faţa zonei urbane Sloviansk şi Kramatorsk, în regiunea Donbas.

Din punctul de vedere al Rusiei, cucerirea acestei zone ar fi un pas semnificativ spre a prelua controlul asupra întregii regiuni Donbas, unul din scopurile declarate ale Kremlinului în acest război.