DISTRIBUIȚI
Tanks of pro-Russian troops drive along a road during Ukraine-Russia conflict near the southern port city of Mariupol, Ukraine April 17, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Orașul Severodonetsk din regiunea Luhansk, în estul Ucrainei, este una dintre „prioritățile tactice imediate” ale Rusiei, în timp ce forțele sale desfășoară tancuri Terminator în zonă, a declarat Ministerul britanic al Apărării , informează mediafax.

Cel mai recent raport de informații arată astfel:


„Singura companie operațională a Rusiei de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost probabil desfășurată pe axa Severodonetsk a ofensivei din Donbas. Prezența lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forțe (CGF), care este singura formațiune care pune în teren acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele în timp ce nu a reușit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei”, potrivit The Guardian.

Citește și :  Doi opozanţi în exil ai lui Putin desemnaţi ‘agenţi ai străinătăţii’

Rusia a dezvoltat Terminator după ce a identificat necesitatea de a oferi protecție dedicată tancurilor principale de luptă pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan și Cecenia.

„Zona Severodonetsk rămâne una dintre prioritățile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfășurate, este puțin probabil ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei”, se arată în raport.

Citește și : Germania va livra Ucrainei primele 15 tancuri antiaeriene de tip Gepard în luna iulie