DISTRIBUIȚI
A serviceman with a Russian flag on his uniform stands guard near the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant in the course of Ukraine-Russia conflict outside the Russian-controlled city of Enerhodar in the Zaporizhzhia region, Ukraine August 4, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Orașul de lângă centrala nucleară din Zaporizhzhia este din nou atacat cu rachete rusești, spun oficialii ucraineni, potrivit CNN, informează mediafax.

Orașul Nikopol, situat malul opus al râului Dnipro, față de centrala nucleară Zaporojia, a fost din nou vizat de tiruri de rachete lansate din tabăra rușilor, anunță autoritățile ucrainene.


Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Zone rezidențiale au fost lovite și patru persoane au fost rănite, a declarat Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk.

Douăzeci de rachete de la lansatoare multiple de rachete GRAD și 10 proiectile de artilerie au lovit Nikopol, a adăugat el.

Citește și : Recesiunea globală SCADE preţul petrolului

Nikopol a fost în mod frecvent ținta unor tiruri de rachete lansate de la baza forțelor rusești de pe malul opus al râului Dnipro, unde se află centrala nucleară.