DISTRIBUIȚI

Hobart, capitala statului australian Tasmania, a înregistrat vineri cele mai scăzute temperaturi în luna noiembrie din ultimii 68 de ani, a anunţat Biroul de Meteorologie (BoM), relatează dpa, potrivit agerpres.  

BoM a afirmat într-un mesaj pe Twitter că, potrivit datelor preliminare, „câteva” recorduri de temperaturi minime pentru luna noiembrie au fost doborâte duminică seara, cu două săptămâni înainte de începutul verii australe.


Citește și : Explozia taxiului din Liverpool a fost calificată drept ‘INCIDENT TERORIST’. Şoferul este un EROU!

„În ceea ce priveşte #Hobart, 2,9 (grade Celsius) la ora 05:39 a fost cea mai scăzută temperatură în noiembrie înregistrată din 1953… în urmă cu 68 de ani”, notează Biroul de Meteorologie.

Agenţia a raportat că zăpada a căzut peste insula Tasmania „la altitudini relativ joase”, deşi era de aşteptat să cadă „la altitudini mai mari în timpul zilei”.

„Am avut rapoarte privind căderi de zăpadă în suburbii situate la altitudini mai mari din Hobart – aproximativ 200 şi 300 de metri”, a mai spus BoM, citat de agenţia de ştiri AAP.

Potrivit sursei citate, zăpada căzută la sfârşitul primăverii şi vara nu este fără precedent în Tasmania, însă este un lucru neobişnuit.

Citește și : Sute de migranţi s-au strâns la un post de frontieră închis şi încearcă să forţeze intrarea în Polonia – VIDEO

„Ştim că primăvara în Tasmania poate aduce un amestec de vreme mai caldă şi aceste perioade de iarnă mai friguroase”, a mai spus BoM.

Sezonul de vară în Australia începe pe 1 decembrie.