DISTRIBUIȚI
Rador

Opt puncte de trecere a frontierei sunt în prezent deschise pentru cei care fac naveta între Ungaria şi România, a anunţat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, informează MTI, scrie agerpres.

Atât guvernul român, cât şi cel ungar au impus restricţii pentru traficul de pasageri pentru a încetini propagarea noului tip de coronavirus, a notat Szijjarto pe contul său de Facebook. Însă aceste restricţii au complicat viaţa persoanelor care muncesc sau care au terenuri de ambele părţi ale frontierei, a adăugat el.


Citește și : Comisia Europeană prezintă un plan pentru ridicarea treptată a restricțiilor

Un acord încheiat anterior între guvernele român şi ungar pentru a ţine deschise trei puncte de frontieră pentru astfel de persoane a fost extins la opt puncte de trecere, în baza experienţei pozitive de până acum, a adăugat ministrul de externe al Ungariei.

De la Paştele catolic, punctele de trecere Csengersima-Petea, Vallaj-Urziceni, Săcuieni-Letavertes, Artand-Borş, Mehkerek-Salonta, Gyula-Vârşand, Nagylak-Nadlac şi Kiszombor-Cenad sunt deschise pentru navetişti, a precizat Szijjarto.

Citește și : Americanii ar vrea ca Biden să gestioneze criza provocată de coronavirus, iar Trump să conducă economia