DISTRIBUIȚI

Opt persoane – şase francezi şi doi nigerieni – au fost ucise duminică de bărbaţi înarmaţi veniţi pe motociclete în zona localităţii Koure din Niger, în care se află grupuri de girafe din Africa de vest, informează France Presse,citând o sursă oficială, potrivit agerpres.

„Sunt opt morţi: doi nigerieni – un ghid turistic şi un şofer – ceilalţi şase fiind francezi”, a indicat guvernatorul regiunii Tillaberi (sud-vest), Tidjani Ibrahim Katiella.


Citește și : Un parlamentar de la GERB anunţă că executivul bulgar este pregătit să discute cu protestatarii

„Suntem pe cale să cercetăm situaţia, vom oferi mai multe informaţii ulterior”, a spus guvernatorul, care nu a dat detalii despre circumstanţele atacului şi nici despre identitatea atacatorilor.

„Atacul a avut loc la ora locală 11:30 (10:30 GMT) la 6 km est de localitatea Koure”, care se află la o oră de drum cu maşina de capitala Niamey pe drumul naţional nr.1, a explicat o sursă apropiată serviciilor de mediu.

„Cele mai multe victime au fost ucise cu gloanţe, iar o femeie care a reuşit să fugă a fost ajunsă din urmă şi i s-a tăiat gâtul. La faţa locului a fost găsit un încărcător de cartuşe gol”, a relevat sursa citată. „Nu se cunoaşte identitatea atacatorilor, dar ei au venit pe motociclete din savană şi au aşteptat sosirea turiştilor. Vehiculul închiriat de turişti aparţinea ONG Acted”, potrivit acesteia.

Citește și : Cutremur de 5,1 grade în vestul Iranului