DISTRIBUIȚI

Şapte francezi şi un italian se prezintă miercuri în faţa instanţei sub acuzaţia de furt al unei lucrări semnate de artistul graffiti Banksy şi realizate pe o uşă de urgenţă a sălii Bataclan din Paris în semn de omagiu pentru victimele atacurilor teroriste comise în noiembrie 2015 în capitala franceză, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Un pod s-a prăbuşit chiar în timpul inaugurării (VIDEO): Cel puţin 25 de oameni sunt răniţi! – Black News


În iunie 2018, Banksy a creat o lucrare murală pe o uşă de urgenţă a sălii Bataclan, unde cel puţin 90 de oameni au fost ucişi în 13 noiembrie 2015, când islamişti înarmaţi au comis atentate în centrul Parisului şi în suburbii, soldate cu peste 130 de morţi.

Furată în ianuarie 2019, uşa respectivă a fost găsită în 2020 într-o fermă din Italia de către poliţie şi a fost înapoiată Franţei.

Citeşte şi: Tragedie feroviară în Iran (VIDEO): Un tren a sărit de pe şine şi cel puţin 10 oameni au murit! – Black News

”Mulţi oameni din public au scăpat ieşind pe această uşă. Ea a trăit, a auzit şi a văzut întregul masacru”, declara ambasadorul Franţei la Roma, Christian Masset, la acea vreme.

Banksy, a cărui identitate reală nu este cunoscută, a devenit una dintre cele mai faimoase personalităţi ale artei moderne printr-o serie de lucrări inspirate în locuri publice care combină tehnici de artă stradală cu teme de actualitate.