DISTRIBUIȚI
Twitter

Corpul unei persoane date dispărute după ce un teren de fotbal a fost inundat săptămâna trecută în sudul Marocului a fost găsit, numărul total al morţilor ajungând la opt, au declarat luni autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Apele unui râu au ieşit din matcă miercurea trecută şi au inundat un teren pe care se disputa un turneu de fotbal pentru amatori în apropiere de satul Tizert, în provincia Taroudant.


Citește și: Dorian a ajuns un uragan de categoria 3 după ce a ucis cel puțin 5 oameni în Bahamas

Un tânăr de 17 ani şi şase bărbaţi în vârstă au fost înmormântaţi după tragedie. Al optulea cadavru a fost descoperit la 20 kilometri în aval de sat, potrivit comunicatului difuzat luni de autorităţile locale.

Victimele, toate originare din regiune, participau la un turneul de fotbal organizat pe un teren renovat de curând.

Autorităţile au anunţat deschiderea unei anchete pentru a se stabili circumstanţele tragediei şi identificarea responsabililor, în timp ce guvernul a promis o serie de măsuri pentru a preveni alte tragedii.

Creşterea nivelului apelor a fost cu atât mai violentă, cu cât ploile diluviene au urmat unei perioade secetoase, potrivit presei locale.

Regiunile izolate din Maroc sunt frecvent lovite de inundaţii.

Citește și : EXPLOZIE de origine necunoscută în centrul capitalei afgane Kabul – VIDEO

În 2014, viituri violente, formate în urma unor ploi torenţiale, au provocat moartea a circa 50 de persoane, precum şi pagube materiale considerabile în sudul ţării.

Un studiu publicat în 2015 a scos în evidenţă numeroase deficienţe la nivelul lucrărilor de întreţinere a drumurilor, prevenţiei, alertării şi gestionării situaţiilor de urgenţă.