DISTRIBUIȚI
ABC

Forţele guvernamentale siriene şi-au intensificat luni loviturile aeriene asupra zonelor controlate de rebeli în provincia Idlib, omorând cel puţin opt civili, au indicat o echipă de salvare şi o organizaţie neguvernamentală, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Căştile Albe”, echipele de salvare care îşi desfăşoară activitatea doar în zonele aflate sub controlul rebelilor, au declarat pentru DPA că loviturile au vizat periferia estică Khan Sheikhoun şi o şcoală din oraş.


Citește și : Explozie provocată de o scurgere de gaze într-o primărie de lângă Roma – Zece răniți (VIDEO)

Potrivit şefului ”Căştilor Albe”, Ahmed Sheikho, 24 de persoane au fost rănite, inclusiv copii, în loviturile aeriene întreprinse de forţele guvernamentale asupra centrului oraşului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţia neguvernamentală cu sediul la Londra, a confirmat loviturile aeriene şi a afirmat că majoritatea celor răniţi sunt în stare gravă.

Conform OSDO, avioane guvernamentale au întreprins 65 de lovituri aeriene care au vizat Khan Sheikhoun, de la periferia de sud a Idlib, şi alte zone din regiunea rurală nordică Hama.

La sfârşitul lunii trecute, forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, cu sprijin aerian rusesc, au lansat o campanie masivă împotriva rebelilor în Hama şi Idlib, ultimul mare bastion al opoziţiei în Siria.

OSDO, care strânge date despre violenţele din Siria începând din 2011, a stabilit un bilanţ al victimelor de la sfârşitul lui aprilie de 369 de morţi, inclusiv 90 de copii, în zonele Idlib şi Hama, deţinute de către rebeli.

Citește și : Cei doi candidaţi la primăria Istanbulului se vor confrunta în prima dezbatere televizată din aproape două decenii