DISTRIBUIȚI
epa

Opt migranţi au fost găsiţi fără viaţă şi doi sunt daţi dispăruţi de pe o navă de salvare a Gărzii de Coastă italiene în largul insulei mediteraneene Lampedusa, a anunţat vineri un procuror italian, potrivit Reuters şi agerpres.

Aproximativ 40 de migranţi au fost salvaţi şi duşi în portul principal al insulei Lampedusa.


Citeşte şi: Orban al Ungariei îi cere Ucrainei să renunțe – Black News

Autorităţile italiene au escortat în Lampedusa alte trei vase afectate care transportau 156 de persoane.

Italia se confruntă cu o creştere substanţială a numărului de migranţi sosiţi din Africa de Nord.

Datele Ministerului de Interne italian arată că 105.140 migranţi au ajuns pe mare în Italia în cursul anului trecut, comparativ cu 67.477 în 2021 şi 34.154 în 2020.

Citeşte şi: Aproape 1.900 de ‘instructori ruşi’ sunt prezenţi în Republica Centrafricană – Black News

Naţiunile Unite estimează că aproximativ 1.400 de migranţi au decedat în timp ce încercau să traverseze Mediterana Centrală în 2022.

În ultimii ani, la frontierele externe ale Europei s-a înregistrat o creştere fără precedent a numărului de migranţi şi refugiaţi care doresc să intre pe teritoriul Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru gestionarea controlului la frontiere le revine exclusiv ţărilor care au frontiere externe. Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex) poate oferi însă asistenţă tehnică suplimentară ţărilor UE care se confruntă cu presiuni grave din partea migraţiei.