DISTRIBUIȚI

Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături la Kahramanmaraş, în urma cutremurului care a zguduit luni Turcia, a anunţat Federaţia Turcă de Lupte, citată de cotidianul Sabah, potrivit agerpres.

Multiplul campion mondial Taha Akgul a relatat în reţelele de socializare că o clădire care găzduia zeci de luptători la Kahramanmaraş s-a prăbuşit în timp ce 30-40 de sportivi se aflau înăuntru.


Citeşte şi: Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a ajuns la aproape 4.900 de morţi şi riscă să crească – Black News

Federaţia naţională a precizat că operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, dar opt luptători au fost salvaţi până acum.

”Eforturile de salvare continuă pentru luptătorii noştri, care se numără printre sportivii din Kahramanmaraş aflaţi sub dărâmături în urma cutremurului. Numărul luptătorilor salvaţi a ajuns la opt. Căutările continuă cu multă determinare şi credinţă în familia luptelor”, se arată în comunicatul federaţiei.

Din nefericire, notează Sabah, pentru un grup de sportivi din Malatya, soarta este incertă. Unsprezece voleibalişti şi patru fotbalişti amputaţi de la Malatya Metropolitan Belediyespor, care luau parte la un turneu din liga a doua de volei, sunt daţi dispăruţi, după ce Hotelul Kircuval din Battalgazi, unde erau cazaţi, este în ruine după cutremurul devastator.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă pentru a-i salva pe cei aflaţi sub dărâmături.

Clubul de fotbal Yeni Malatyaspor, la care a activat în trecut românul Marius Şumudică, a dezvăluit că portarul Ahmet Eyup Turkaslan se află şi el sub dărâmături şi nu au nicio veste de la el.

Citește și: Biden spune că incidentul cu balonul de spionaj nu a slăbit relaţia cu Beijingul – Black News

Soţia fotbalistului, Kubra Turkaslan, a cerut, disperată, ajutor prin intermediul reţelelor de socializare: „Eyup este îngropat de viu de peste 30 de ore, cineva să îl ajute. Trebuie să facem ceva pentru a-l ajuta. Este blocat sub dărâmături de peste 30 de ore şi nu există nicio speranţă de salvare fără o macara sau echipament greu”.

Cutremurele de luni, urmate de replici puternice, au provocat moartea a peste 5.000 de persoane în Turcia şi Siria, lăsând, de asemenea, mii de răniţi şi persoane fără adăpost într-o perioadă marcată de un frig glacial, însă bilanţul este încă provizoriu.