DISTRIBUIȚI
Deccan Herald

Opt delfini au murit după ce au eşuat pe o plajă din New Jersey, iar trupurile lor au fost transportate la un laborator statal pentru efectuarea necropsiilor care ar putea să explice cauza acestui eveniment, potrivit unei asociaţii pentru salvarea animalelor marine, informează Reuters, potrivit agerpres.

Incidentul a fost raportat marţi de Centrul pentru mamifere marine eşuate, o organizaţie nonprofit cu sediul în Brigantine, New Jersey, care salvează şi reabilitează delfini, balene şi alte specii înrudite ce ajung pe plajă.


Citeşte şi: Dacă Rusia va cuceri Ucraina, China va câștiga – Black News

Cele opt animale marine, care aparţin speciei delfinul comun, au eşuat pe plaja din Sea Isle City, un oraş situat la circa 50 de kilometri sud de Atlantic City, însă cauza acestui incident este încă necunoscută, a precizat centrul. Toţi cei opt delfini au fost duşi la laborator pentru efectuarea necropsiei.

Moby Solangi, directorul Institutului pentru studierea mamiferelor marine din Gulfport, Mississippi, a precizat că probabil animalele erau foarte bolnave, dar motivul exact ar putea fi cunoscut abia după efectuarea examinărilor.

Când delfinii sau alte mamifere marine au probleme grave de sănătate, plutesc în derivă până în apropiere de ţărm, unde respiră cu dificultate, ceea ce îi pune în pericol de înec.

”În acest caz, o examinare va dezvălui cauza incidentului, dar sănătatea delfinilor este un indicator al sănătăţii oceanelor, iar noi, oamenii, am folosit oceanul pe post de groapă de gunoi”, a spus el.

Decesele s-au înregistrat la o săptămână după ce acest centru a raportat că alţi doi delfini au murit în urma eşuării pe un banc de nisip în Sandy Hook Bay, New Jersey, la circa 80 de kilometri sud de oraşul New York. Această specie nu este considerată periclitată.

Citeşte şi: Majoritatea românilor nu este de acord cu trimiterea de arme pentru Ucraina – Black News

Centrul a precizat pe Facebook că două dintre animalele eşuate pe plaja din Sea Isle City erau moartea atunci când au fost descoperite, iar celelalte şase au fost eutanasiate. Reîntoarcerea lor în ocean nu ar fi făcut decât să le prelungească suferinţa, a precizat un veterinar din cadrul centrului.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei nu a fost disponibil miercuri pentru a comenta informaţiile.