DISTRIBUIȚI
Reuters

Opt corpuri decapitate cu urme de gloanţe au fost descoperite într-o regiune puţin populată din statul mexican Michoacan (vest), unde operează bande criminale legate de traficul de droguri, relatează AFP, citând parchetul local, potrivit agerpres.  

Poliţia şi experţi medico-legişti, alertaţi printr-un apel telefonic, „au localizat corpurile neînsufleţite a opt bărbaţi care prezentau răni produse, aparent, de gloanţe, precum şi mutilări”, a indicat vineri biroul procurorului general într-un comunicat.


Citește și : Administrația Biden ridică sancţiunile impuse de Trump Curţii Penale Internaţionale

Corpurile au fost abandonate într-o zonă muntoasă şi puţin populată din municipalitatea Aguililla, unde atacuri ale Cartelului din Jalisco Noua Generaţie (CJNG) au fost semnalate în ultimele zile.

O sursă din cadrul birorului procurorului a declarat, sub rezerva anonimatului, că victimele fuseseră decapitate.

În statul Michoacan operează bande locale provenite din carteluri destructurate în urmă cu câţiva ani şi celule ale CJNG, cu sediul în statul vecin Jalisco.

Citește și : Persoanele vaccinate din SUA îşi pot relua călătoriile în zonele cu ‘risc scăzut’ (CDC)

Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Mexic din decembrie 2006, dată la care guvernul federal a declanşat o operaţiune militară antidrog controversată.

Experţii estimează în special că mobilizarea armatei a dus la fragmentarea cartelurilor în celule mai mici şi mai violente.