DISTRIBUIȚI
Twitter

Opt cadavre de migranţi plecaţi din Algeria sau Maroc, printre care şi cel al unui copil, au fost descoperite de duminică pe plajele provinciei Almeria (Andaluzia), în sudul Spaniei, au anunţat marţi autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Un total de opt cadavre au fost localizate între oraşele Carboneras şi Vera, provenind din una sau mai multe ambarcaţiuni”, a precizat subprefectura din Almeria pentru AFP.


Citește și : Franţa vrea despăgubiri după ce a pierdut ‘contractul secolului’ cu Australia

Unul dintre corpuri este cel al unui copil, iar altele trei sunt ale unor femei, a precizat serviciul de urgenţă din regiunea Andaluzia într-un comunicat.

Aceste cadavre „sunt în curs de identificare”, a precizat un purtător de cuvânt al Gărzii civile din Almeria.

Migranţii care vin din Algeria sau Maroc, care sunt uneori originari din alte ţări africane, încearcă în număr tot mai mare să traverseze Mediterana occidentală pentru a ajunge în Spania.

În total, 10.701 migranţi au ajuns pe coastele din sudul Spaniei, precum şi în Baleare, între 1 ianuarie şi 14 septembrie, respectiv cu 1.680 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul spaniol de Interne.

Citește și : Incendiile din vara acestui an au provocat emisii record de CO2

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, cel puţin 238 de migranţi şi-au pierdut viaţa în Mediterana occidentală de la începutul anului.

Principala rută maritimă pentru migranţii africani care încearcă să ajungă în Spania este totuşi cea a insulelor Canare, un arhipelag situat în largul coastelor atlantice ale Marocului. De asemenea, este şi cea mai periculoasă, notează AFP.