DISTRIBUIȚI
euronews

Opoziţia peruană a cerut joi demisia preşedintelui Pedro Pablo Kuczynski (foto), pe care îl acuză de ‘corupţie’ în cadrul scandalului referitor la plăţile efectuate de compania de construcţii braziliană Odebrecht în urmă cu zece ani, atunci când Kuczynski controla o firmă în timp ce deţinea o funcţie publică, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

”Este evident că prezenţa sa în cea mai înaltă funcţie din ţară nu mai este posibilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al partidului Forţa Populară, Daniel Salaverry.


Citeşte şi: Autoritatea americană de reglementare a comunicațiilor abrogă neutralitatea Netului

Această formaţiune politică este condusă de Keiko Fujimori, fiica fostului preşedinte peruan Alberto Fujimori (1990-2000).

Ultimatumul acordat de opoziţie lui Kuczynski intervine după ce concernul brazilian Odebrecht a recunoscut că a plătit, în perioada 2004-2013, aproximativ cinci milioane de dolari unor firme de consultanţă legate direct de Pedro Pablo Kuczynski.

Într-o intervenţie televizată joi seară, Pedro Pablo Kuczynski a declarat că nu va demisiona şi a negat că ar fi comis nereguli, subliniind că, deşi deţinea compania Westfield Capital, nu era managerul acesteia atunci când au fost efectuate plăţile de către concernul brazilian Odebrecht.