DISTRIBUIȚI
Daily Sabah

O coaliţie a partidelor de opoziţie din Georgia a cerut vineri demisia ministrului de interne, eliberarea protestatarilor arestaţi joi noaptea şi consultări în vederea convocării de alegeri anticipate, a anunţat un lider al opoziţiei, citat de Reuters, scrie agerpres.

Tamar Kordzaia, liderul Partidului Republican, a anunţat că opoziţia georgiană va continua să organizeze proteste pentru a-şi susţine revendicările.


Citește și : Trump afirmă că a oprit în ULTIMUL MOMENT un atac asupra Iranului pentru a evita producerea de VICTIME

Aproape 10.000 de manifestanţi s-au adunat joi în faţa parlamentului pentru a protesta împotriva intervenţiei, de la tribuna preşedintelui, a unui deputat al Partidului Comunist din Rusia, Serghei Gavrilov. Prezenţa sa în parlament, în cadrul unei reuniuni internaţionale a ortodoxiei, a şocat, într-o ţară în care mulţi consideră Rusia drept putere care a ocupat o parte din teritoriu.

Protestele au fost marcate de ciocniri care au făcut 240 de răniţi, dintre care 160 de manifestanţi şi 80 de poliţişti, conform autorităţilor. Ele au fost fost condamnate de Kremlin drept o „provocare rusofobă”.

Preşedintele Georgiei a numit Rusia ”un inamic şi ocupant” şi a sugerat că Moscova a contribuit la declanşarea protestelor care au blocat capitala Tbilisi, însă Kremlinul a dat vina vineri pe politicienii radicali georgieni pentru ceea ce a numit ”o provocare antirusă”.

Preşedintele Parlamentului georgian, Irakli Kobahidze, a demisionat anterior în cursul zilei de vineri, dând astfel curs uneia dintre solicitările protestatarilor.

Citește și : Un secretar de stat britanic, SUSPENDAT după ce a agresat o militantă Greenpeace în timpul unei recepţii – VIDEO