DISTRIBUIȚI
The Hill

Cei doi şefi ai opoziţiei democrate din Congresul SUA au anunţat că nu vor merge la o reuniune prevăzută pentru marţi, la Casa Albă, cu Donald Trump, ca răspuns la o postare ofensivă pe Twitter în care preşedintele a insinuat că oricum „niciun compromis bugetar nu este posibil”, relatează agerpres .

„Ţinând cont că preşedintele nu crede că un acord este posibil între democraţi şi Casa Albă, considerăm că este mai bine să continuăm să negociem cu omologii noştri republicani direct în Congres”, au declarat într-un comunicat Nancy Pelosi şi Chuck Schumer, liderii democraţilor în Camera Reprezentanţilor şi, respectiv, Senat.


Citește și : Franţa va creşte de patru ori numărul albanezilor ajutaţi să se întoarcă în Albania

Întâlnirea a fost programată la Casa Albă la 20.00 GMT, împreună cu Paul Ryan şi Mitch McConnell, şefii republicani din Cameră şi Senat, un mic format ce a produs anterior rezultate.

Acolo ar fi trebuit abordate toate subiectele momentului, de la buget, care ar trebui finalizat până la termenul limită de 8 decembrie, până la reglementarea situaţiei a sute de mii de tineri imigranţi clandestini sau reforma fiscalităţii.

Dar, marţi dimineaţă, Donald Trump a scris pe Twitter: „Mă întâlnesc cu ‘Chuck şi Nancy’ astăzi pentru ca guvernul să continue să funcţioneze. Problema este că ei doresc ca (imigranţii) ilegali să continue să ne inunde ţara fără control, că sunt slabi în ceea ce priveşte criminalitatea şi că vor SĂ CREASCĂ impozitele într-un mod semnificativ”, a acuzat el. „Nu văd niciun acord!”, a adăugat el.

În comunicatul lor, democraţii au răspuns la acest atac: „În loc să mergem la Casa Albă pentru camere filmat, pentru o reuniune ce nu va produce niciun acord, le-am cerut domnilor McConnell şi Ryan o întâlnire în această după-amiază. Nu avem timp de pierdut”.