DISTRIBUIȚI
Jurnal.md

Opozantul rus de extremă-stânga Serghei Udalţov, care a intrat în greva foamei după ce a fost închis pentru o pedeapsă de 30 de zile de detenţie, a fost spitalizat, a spus duminică un activist rus pentru drepturile omului, potrivit AFP, potrivit agerpres.

Udalţov, care a fost condamnat pentru că a ars portrete ale unor lideri ruşi în timpul unei manifestaţii împotriva majorării vârstei de pensionare, „a fost spitalizat din motive medicale”, a declarat activistul Ivan Melnikov, citat de agenţia oficială TASS.


Citește și : Israelul a închis un punct de trecere a frontierei cu Fâşia Gaza destinat pietonilor

„Un medic i-a luat tensiunea în prezenţa noastră, a făcut o analiză de sânge (…) şi a decis să îl spitalizeze de urgenţă”, a precizat Melnikov, care este membru al unei comisii publice de monitorizare a închisorilor şi care l-a putut vizita duminică pe opozant în celula sa.

„El a fost transportat imediat de o ambulanţă”, a adăugat el.

Udalţov, care a mai fost închis între 2012 şi 2017 în urma unor manifestaţii anti-Putin, a fost reţinut marţi, apoi judecat şi condamnat la 30 de zile de detenţie.

Opozantul, care a calificat drept ‘arbitrare’ procesele deschise împotriva sa, a început apoi o grevă a foamei, refuzând să mănânce şi să bea.

Faptele de care este acuzat Udalţov datează din 28 iulie, când zeci de mii de ruşi au manifestat în toată ţara la apelul Partidului Comunist împotriva unui proiect de majorare a vârstei de ieşire la pensie.

Citește și : Milioane de musulmani au început duminică marele pelerinaj la Mecca

Formaţiunea sa, Frontul Stângii, încearcă de câţiva ani să se facă auzită în rândul opoziţiei. Partidul a susţinut anexarea Crimeii de către Rusia.