DISTRIBUIȚI

Autorităţile ruse din regiunea Moscovei au arestat mai mulţi membri ai unui grup politic de opoziţie care complotau pentru a incita la o revoluţie, a anunţat vineri Serviciul Federal de Securitate (FSB), principalul succesor al KGB-ului sovietic, informează agerpres .

Grupul, cunoscut sub numele de ‘Artpodgotovka’ (‘Pregătirea artileriei’), este suspectat că ar fi planificat să deschidă focul asupra unor clădiri administrative şi să atace poliţia sâmbătă şi duminică, chiar cu câteva zile înainte ca Rusia să marcheze centenarul revoluţiei care a dus la apariţia Uniunii Sovietice.


Autorităţile au confiscat bombe cu benzină de la acest grup, care a planificat atacuri similare în mai multe capitale regionale din întreaga ţară, a precizat FSB într-un comunicat.

Citiți și : Donald Trump se plânge că Departamentul de Justiţie nu o anchetează pe Hillary Clinton

Artpodgotovka, condus de Viaceslav Malţev, fost politician regional şi critic feroce al preşedintelui rus Vladimir Putin, a făcut apel la „Revoluţia Populară 2017”, care trebuie să înceapă duminică.

„Cetăţeni ai Rusiei, dacă ieşim în stradă pe 5 noiembrie, atunci regimul lui Putin trebuie să plece şi cu ei vor pleca ilegalitatea, sărăcia, înapoierea şi o nedreptate monstruoasă”, a declarat Artpodgotovka într-un comunicat postat în rusă, engleză şi franceză pe site-ul său.