DISTRIBUIȚI
Pledge Times

Operaţiunile de pe aeroportul din Praga au fost „suspendate temporar din cauza unui incendiu”, a anunţat joi aeroportul, relatează dpa, potrivit agerpres

Incendiul a fost localizat la baliza de semnalizare a principalei piste a aeroportului Vaclav Havel din Praga, potrivit unui purtător de cuvânt.


Citește și: Macron susţine ideea lui Lula de a organiza COP în Amazonia în 2025

Aeroportul susţine că incendiul a fost stins şi că „alimentarea cu electricitate a sistemului luminos de ghidare este reparată”. Ar urma ca aceasta să fie restabilită în termen de câteva ore.

Un număr total de 14 zboruri au fost redirecţionate până acum, iar şase au fost întârziate. O pistă adiacentă a fost de asemenea închisă pentru a fi utilizată de pompieri în timpul stingerii incendiului.

Traficul de pe aeroport a fost redirecţionat pe o altă pistă, a menţionat aeroportul, ceea ce a permis operaţiunilor regulate să se reia într-o oră.

Citește și: Biden îi felicită pe republicani pentru victoria obţinută în Camera Reprezentanţilor

Cel mai mare aeroport din Republica Cehă a primit numele fostul preşedinte şi scriitor Vaclav Havel, care a murit în 2011. Anul trecut, 4,4 milioane de călători au trecut prin aeroport, potrivit dpa.