DISTRIBUIȚI
Operation World

Circa 20 de jihadişti au fost neutralizaţi în cursul unei serii de operaţiuni ale armatelor franceză şi maliană demarate pe 4 ianuarie în partea de centru-est a Republicii Mali, a anunţat joi Statul major al armatelor franceze, relatează AFP, scrie agerpres.

”În cursul nopţii de 4 spre 5 ianuarie, două operaţiuni cu elicoptere în nordul şi în sudul pădurii Serma (între Gao şi Mopti) au fost sprijinite de un raid aerian. Una dintre ele a dus la neutralizarea teroriştilor”, a precizat Statul Major într-un comunicat.


Citește și : Orban consideră că trebuie să se „lupte“ cu Macron deoarece este liderul forţelor „pro-imigraţie”

În această zonă împădurită şi unde accesul este dificil, situată la 200 km sud-vest de Gao, se află de mult timp baze ale jihadiştilor, care au fost în mod constant vizate de către soldaţii din cadrul Operaţiunii Barkhane, îndeosebi în iunie 2017.

”În noaptea de 8 şi 9 ianuarie, o operaţiune în forţă a fost întreprinsă împotriva unui grup de terorişti” în aceeaşi zonă, a adăugat comunicatul.

”Scotocirea aprofundată a zonelor împădurite a permis descoperirea unei zone de instruire şi a unei veritabile baze logistice teroriste, precum şi confiscarea de vehicule, armament greu şi uşor şi muniţii de orice calibru, dispozitive explozive improvizate şi materiale ce servesc la fabricarea lor”, a precizat Statul Major.

Citește și : SUA nu vor recunoaşte preşedinţia lui Maduro (Bolton)

În total, ”circa 20 de membri ai unor grupuri teroriste au fost scoşi din luptă” (ucişi sau capturaţi) în cursul acestor operaţiuni, potrivit aceleiaşi surse.