DISTRIBUIȚI
AFP

Operaţiunea militară desfăşurată de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa în Siria este „legitimă”, „proporţionată” şi „ţintită”, a transmis sâmbătă ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, potrivit AFP, conform agerpres.

„Escaladarea chimică din Siria este inacceptabilă”, a adăugat Le Drian într-o declaraţie de presă la Palatul Elysée împreună cu ministrul apărării, Florence Parly.


Citește și : Statele Unite, Marea Britanie și Franța au atacat mai multe zone din Siria

La rândul său, ministrul apărării a precizat că Franţa a participat la operaţiunea militară comună din Siria cu fregate şi avioane de vânătoare.

„Fregate capabile să desfăşoare mai multe misiuni, însoţite de o navă de protecţie şi de sprijin, au fost desfăşurate în Marea Mediterană. În acelaşi timp, un raid aerian a fost lansat în primele ore ale nopţii de la mai multe baze aeriene din Franţa pentru a ajunge în zona coastelor Siriei”, a detaliat Florence Parly.

„Aceste diferite mijloace au lansat în mod perfect coordonat rachete de croazieră (…) în strânsă coordonare cu aliaţii noştri americani şi britanici”, a adăugat ea.

Florence Parly a precizat de asemenea că atacurile desfăşurate în noaptea de vineri spre sâmbătă de SUA, Marea Britanie şi Franţa au vizat „principalul centru de cercetare” şi „două centre de producţie” din „programul chimic clandestin” al regimului sirian.

Citește și : Ambasadorul Rusiei la Washington avertizează că loviturile SUA asupra Siriei vor avea consecinţe

„A fost atacată capacitatea de a dezvolta, de a pune la punct şi de a produce arme chimice”, a adăugat ea în declaraţia de presă de la Palatul Elysée.

„Obiectivul este simplu: să împiedicăm regimul să folosească din nou arme chimice”, a spus ea.