DISTRIBUIȚI

Un număr de 317 de adolescente au fost răpite după atacul asupra internatului lor în noaptea de joi spre vineri de bărbaţi înarmaţi în nord-vestul Nigeriei, a anunţat vineri poliţia locală, care a precizat că a fost lansată o operaţiune de salvare, relatează AFP, potrivit agerpres

”Poliţia din statul Zamfara şi armata au lansat o operaţiune comună pentru salvarea a 317 eleve răpite de bandiţi înarmaţi din internatul de fete din Jangebe”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale Mohammed Shehu, citat într-un comunicat de presă.


Citește și : Washingtonul cere armatei din Armenia să nu se bage în politică

La 1:00 am, bărbaţi înarmaţi au ajuns cu maşina în acest colegiu din statul Zamfara şi au intrat în cămine, răpind sute de tinere, potrivit autorităţilor locale.

O echipă de forţe de securitate ”puternic înarmată a fost trimisă la Jangebe pentru a sprijini operaţiunea de salvare aflată în desfăşurare la locul unde se crede că au fost răpite elevele”, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Această răpire este cea mai recentă dintr-o serie de răpiri de adolescenţi comise în centrul şi nord-vestul Nigeriei de către grupuri criminale, cunoscute local sub numele de ”bandiţi” care terorizează populaţiile, fură animale şi jefuiesc satele.

Săptămâna trecută, 42 de copii au fost răpiţi în statul Niger, în regiunea de centru-vest a Nigeriei, iar peste 300 de băieţi au fost răpiţi la începutul lunii decembrie la Kankara, în statul Katsina.

Citește și : Michelle Bachelet critică Rusia și China pentru restricțiile asupra libertăților