DISTRIBUIȚI
twitter

Autorităţile germane au efectuat vineri raiduri coordonate la locuinţele şi birourile membrilor unei organizaţii neonaziste implicate în trafic de droguri şi spălare de bani, relatează dpa, potrivit agerpres.  

În total, poliţia a reţinut zece persoane în urma acestor descinderi.


Potrivit poliţiei din landul Turingia, existau mandate de arestare pe numele a opt cetăţeni germani cu vârste între 24 şi 55 de ani. O altă persoană a fost arestată pe loc, pentru posesie de droguri.

Citește și : Washingtonul cere armatei din Armenia să nu se bage în politică

În Turingia au fost efectuate descinderi la 28 de locuinţe şi proprietăţi comerciale, fiind implicaţi peste 500 de poliţişti. Raiduri au fost efectuate şi în landurile Hessa şi Saxonia-Anhalt.

În urma acestor raiduri au confiscate o maşină, bani, droguri, arme şi materiale extremiste. O echipă canină şi o dronă au fost de asemenea utilizate în cadrul operaţiunii.

Potrivit unui relatări a postului public MDR, suspecţii erau membri a două organizaţii neonaziste care conduceau traficul de droguri în landul Turingia de mai mulţi ani.

Operaţiunea de poliţie a fost plănuită de multă vreme şi a fost efectuată în urma unei acţiuni de interceptare a comunicaţiilor membrilor reţelei, notează dpa.

Citește și : Michelle Bachelet critică Rusia și China pentru restricțiile asupra libertăților