DISTRIBUIȚI

Soarta unui băieţel de 5 ani rămas blocat într-un puţ adânc de mai bine de 36 de ore a ţinut Marocul cu sufletul la gură, joi, în timp ce salvatorii încercau să-l scoată la suprafaţă, informează AFP, potrivit agerpres.

Rayan a căzut accidental marţi seara în puţul secat cu o adâncime de 32 de metri, îngust şi greu accesibil, săpat lângă locuinţa familiei lui, într-un sat din apropierea localităţii Bab Berred din provincia Chefchaouen, în nordul ţării, potrivit media locale.


Citeşte şi: Sean Penn spune că ‘genele de lașitate’ i-au determinat pe bărbați să ‘renunțe la blugi pentru o fustă’ – Black News

”Într-un moment de neatenţie, micuţul a căzut în fântâna pe care o reparam. N-am putut dormi nicio clipă toată noaptea”, a declarat tatăl lui Rayan pentru site-ul Le360.

Salvatorii au reuşit să livreze ”apă şi oxigen prin tuburi către Rayan”, potrivit agenţiei de presă MAP.

Cinci excavatoare trimise la faţa locului au început să sape paralel cu puţul. ”Lucrările de excavaţie au atins o adâncime de peste 19 metri”, potrivit autorităţilor locale, citate de MAP.

Citeşte şi: Casa Albă NU va mai califica drept IMINENTĂ o invazie rusă în Ucraina – Black News

Mobilizate de mai bine de 24 de ore, echipele de intervenţie nu au putut coborî direct în puţ, pentru că ”diametrul acestuia nu depăşeşte 45 de centimetri”, a declarat pentru post public de televiziune Al Oula responsabilul cu operaţiunile de salvare, Abdelhabi Temrani.

Accidentul a suscitat emoţie pe social media. Hashtag-ul #sauvezrayan (în arabă) a fost joi în tendinţe pe Twitter. ”Inima tuturor marocanilor este alături de acest înger”, a scris un internaut pe Twitter.