DISTRIBUIȚI
Yahoo Finance

Autorităţile din Costa Rica şi Panama au desfăşurat marţi o amplă operaţiune comună pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu traficul de migranţi clandestini din Africa, Asia şi Cuba, relatează AFP, potrivit agerpres.

În total, în cele două ţări au fost reţinuţi 46 de presupuşi membri ai reţelei. Traficanţii le cereau migranţilor mii de dolari promiţându-le că-i vor duce în SUA.


Citește și : Fost primar al Teheranului, condamnat la moarte după ce şi-a ucis soţia

Banda avea conexiuni cu alte reţele din străinătate. Africanii şi asiaticii erau transferaţi din Europa cu avionul într-o ţară din America Latină – Peru, Ecuator sau Brazilia -, de unde porneau pe cale terestră către SUA, trecând prin Columbia, America centrală şi Mexic, a explicat Stephen Madden, directorul poliţiei de frontieră din Costa Rica.

Între cei 36 de costaricani arestaţi se numără un funcţionar din Ministerul sănătăţii, a menţionat acesta.

Lidera reţelei era o femeie de 48 de ani din Nicaragua, cunoscută sub pseudonimul de Mama Africa. Ea a fost arestată în oraşul La Cruz din Costa Rica, la graniţa cu Nicaragua, a mai spus Madden.

Reţeaua le cerea candidaţilor la „visul american” între 7000 şi 20.000 de dolari şi cel puţin 249 de migranţi au trecut clandestin graniţa dintre Panama şi Costa Rica prin intermediul acestei grupări.

Citește și : Boris Johnson: Dacă UE nu poate face un compromis trebuie să fim pregătiţi pentru o ieşire fără acord