DISTRIBUIȚI
Reuters

O vastă operaţiune împotriva traficanţilor de droguri era în desfăşurare marţi dimineaţă în zona capitalei belgiene, Bruxelles, sute de poliţişti federali efectuând zeci de percheziţii, relatează postul public de radio şi televiziune belgian RTBF şi site-ul cotidianului Le Soir, potrivit agerpres.

Potrivit mai multor media, începând cu ora locală 05:00 (03:00 GMT) au fost lansate între 120 şi 130 de percheziţii.


Citeşte şi: Egiptul RIDICĂ starea de urgenţă instaurată în 2017 – Black News

Operaţiunea poliţiei a fost pregătită timp de câteva luni în cel mai mare secret şi are loc la o săptămână după cea de la Liege şi urmează unor investigaţii ale poliţiei judiciare federale din Bruxelles în cooperare cu mai mulţi parteneri internaţionali. Decriptarea mesajelor schimbate de infractori pe o reţea de comunicaţii presupus securizată le-a permis anchetatorilor să înregistreze progrese decisive în anchetă.

În centrul investigaţiilor desfăşurate de anchetatorii bruxellezi se află afacerile ilegale desfăşurate împreună de mafia calabreză Ndrangheta şi de traficanţii albanezi. Structura infracţională era coordonată din Germania, Italia şi Belgia.

Timp de mai mulţi ani, Ndrangheta şi mafia albaneză care dispuneau de contacte directe în America de Sud s-au aliat pentru a importa cantităţi considerabile de droguri via porturile europene Anvers, Hamburg şi Le Havre. Capitala belgiană servea drept hub, oferind platforma logistică pentru această reţea de traficanţi. Tone de cocaină au fost transformate în laboratoare clandestine şi stocate în clădiri, înainte de a fi redistribuite în Belgia şi în restul Europei.

Citeşte şi: ATAC armat într-un mall din SUA (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

Sosite în containere transportate cu camioanele dinspre porturile menţionate, drogurile plecau apoi de la Bruxelles în autovehicule echipate cu ascunzători speciale.

Cu baza în regiunea Calabria din sudul Italiei, dar prezentă pe cinci continente, ‘Ndrangheta a devenit cea mai puternică organizaţie mafiotă italiană. Procurorul italian Nicola Gratteri, care a intentat un proces contra acestei organizaţii infracţionale, a estimat cifra ei de afaceri anuală la 50 de miliarde de euro, sumă în mare parte provenită din traficul de cocaină.