DISTRIBUIȚI
ansa

Douăzeci şi cinci de persoane au fost arestate într-un raid împotriva mafiei în provincia siciliană Trapani, a anunţat marţi poliţia italiană Carabinieri, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

Conform agenţiei de ştiri ANSA, doi politicieni – un fost deputat regional al Partidului Democrat, de centru-stânga, şi un fost consilier local din   – se numără printre cei reţinuţi de poliţie.

Un fermo immagine tratto da un video dei carabinieri mostra la maxioperazione antimafia coordinata dalla dda di Palermo che ha azzerato il mandamento mafioso di Trapani e, per la prima volta, individuato una ?cellula? di Cosa nostra nell?isola di Favignana, 5 marzo 2019.
ANSA/CARABINIERI EDITORIAL USE ONLY NO SALES

Citește și: Hillary Clinton NU va mai candida la preşedinţia SUA

Fostul deputat regional, Paolo Ruggirello, a candidat anul trecut fără succes la alegerile generale din partea Partidului Democrat, aflat acum în opoziţie.

Suspecţii sunt acuzaţi de diverse infracţiuni, printre care apartenţă la mafia, cumpărare de voturi şi şantaj, a precizat poliţia într-un comunicat.

Citește și: S-a aflat motivul pentru care Javad Zarif demisionase: Habar nu avea de vizita lui Al-Assad la Teheran

Investigaţia a descoperit de asemenea o infiltrare a mafiei siciliene în insula de vacanţă Favignana, conform Carabinieri, adăugând că este vorba de o premieră.

Active în valoare de peste 10 milioane de euro, inclusiv un hotel de patru stele din Favignana, au fost confiscate de la suspecţi.