DISTRIBUIȚI

Forţele de ordine din mai multe ţări europene au arestat miercuri 17 persoane în cadrul unei ample operaţiuni împotriva unei reţele de trafic de droguri, a anunţat poliţia olandeză, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceste arestări au fost efectuate datorită informaţiilor interceptate în sistemul de telefonie criptată EncroChat, utilizat de criminalitatea organizată, a precizat poliţia olandeză într-un comunicat.


Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

Acţiunea, întreprinsă în colaborare cu forţele de ordine din Belgia şi Spania, a dus la arestarea a 17 persoane cu vârste între 25 şi 68 de ani.

Raiduri au fost efectuate simultan în „zeci de locuri” în Olanda, Belgia, Spania, Ungaria şi Slovacia, a informat poliţia olandeză, precizând că au fost confiscate stupefiante, arme de foc, maşini şi bani cash.

Majoritatea celor arestaţi sunt suspectaţi de implicare în trafic de droguri şi activităţi de spălare a banilor. Unii sunt acuzaţi de asemenea de posesie ilegală de arme, potrivit poliţiei.

Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

Ţările de Jos le-au cerut autorităţilor belgiene şi spaniole extrădarea suspecţilor arestaţi pe teritoriul acestor ţări.

Poliţiile franceză şi olandeză au anunţat la începutul lui iulie destructurarea EncroChat, reţea mondială de comunicaţii criptate, ceea ce a permis descifrarea a milioane de mesaje schimbate între infractori peste tot în lume.