DISTRIBUIȚI
LA Times

Placido Domingo va continua să îşi îndeplinească angajamentele faţă de Opera de Stat din Viena în următoarele luni, a anunţat vineri directorul acestei prestigioase instituţii – în pofida acuzaţiilor de abuz sexual ce i se aduc vedetei, notează DPA, potrivit agerpres.

Dominique Meyer a declarat agenţiei austriece de ştiri APA că nu vede niciun motiv justificat legal de a nu onora contractele existente cu artistul spaniol în vârstă de 78 de ani.


Citește și : Erdogan se va întâlni cu Trump la Adunarea Generală ONU din luna septembrie

Domingo – un tenor în cea mai mare parte a carierei sale, care în prezent interprează roluri de bariton, se confruntă cu acuzaţii de hărţuire sexuală din partea mai multor femei pe care artistul le neagă.

„Acuzaţiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de 30 de ani, sunt profund tulburătoare şi, în forma prezentată, inexacte”, a precizat Domingo într-o declaraţie recentă.

Meyer a subliniat că nu este în măsura de a emite o judecată cu privire la aceste acuzaţii şi nu este în intenţia lui de a le trivializa. „În acelaşi timp, nu vreau să-l prejudiciez pe Placido Domingo”, a explicat el.

Citește și : Un soldat american a fost ucis ‘în timpul unei operaţiuni’ în Afganistan

Prin urmare, Domingo va cânta, aşa cum era programat, în „Macbeth”, de Verdi, în luna octombrie, şi în „Nabucco”, şi va fi dirijor în „La Traviata” în iunie 2020.

În Statele Unite, Opera din San Francisco şi Orchestra din Philadelphia au anulat trei concerte în care urma să cânte Domingo.