DISTRIBUIȚI
hungarytoday

Opera din Budapesta a suspendat cele 15 reprezentaţii ale musicalului ‘Billy Elliot’, după ce un ziar apropiat guvernului naţionalist a lansat o campanie împotriva producţiei, avertizând că tinerii spectatori ar putea deveni homosexuali, relatează EFE, potrivit agerpres.

Regizorul spectacolului, Szilveszter Kkovács, i-a informat joi pe protagonişti că „s-a dezvoltat o campanie negativă în presă legată de producţia ‘Billy Elliot”, care a afectat vânzările de bilete, astfel încât se suspendă viitoarele 15 spectacole incluse pe afişul Operei din iunie 2016 şi care aveau anunţate reprezentaţii până în vara anului viitor.


Citeşte şi: Presa internaţională despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Aproximativ 100.000 de persoane au asistat la spectacol în această perioadă în capitala ungară.

Teatrul a dat asigurări că biletele deja vândute vor fi rambursate sau vor fi schimbate pentru alte date de spectacol.

Ziarul conservator Magyar Idök a publicat la 1 iunie un editorial critic la adresa operei în care autoarea acuză musicalul că „îi face nefericiţi pe tineri, pentru că nici ei înşişi nu ar merge în această direcţie”, spre homosexualitate.

În acest articol, autoarea acuză opera de „propagarea” homosexualităţii, într-un mod care „afectează subconştientul minorilor, exact la vârsta în care se poate avea influenţă asupra înclinaţiei lor”.

După câteva zile, a apărut un alt articol având ca titlu „O formă de viaţă deviată”.

Citeşte şi: Coreea de Nord a distrus patru situri de testări balistice

‘Billy Elliot’, bazat pe filmul de succes cu acelaşi nume din anul 2000, prezintă povestea unui băiat care visează să devină balerin profesionist, contrar refuzului tatălui care îl înscrie la cursuri de box.

Filmul a fost un mare succes de public şi critică, iar adaptarea pentru teatru, pe muzica lui Elton John, se joacă de mulţi ani în principalele oraşe ale lumii şi a primit numeroase premii pe Broadway.