DISTRIBUIȚI
Twitter

Naţiunile Unite speră să strângă marţi, în timpul unei conferinţe a donatorilor organizată în format de video cu Uniunea Europeană (UE) la Bruxelles, 5,5 miliarde de dolari pentru a acoperi o parte din nevoile refugiaţilor sirieni, a anunţat marţi secretarul general-adjunct al organizaţiei, informează AFP, scrie agerpres.

Aceste necesităţi financiare au fost estimate la 10 miliarde de dolari, a anunţat Mark Lowcock în timpul unei conferinţe de presă la mijlocul zilei.


Citește și : Pacienţii COVID-19 din mai aveau o încărcătură virală mică faţă de cei din aprilie

„Nu ştim ce vom reuşi la sfârşitul zilei, însă dacă vom obţine 5,5 miliarde, acesta nu va fi un rezultat rău”, a spus el.

Instituţiile UE au promis „2,3 miliarde de euro pentru anul acesta şi anul viitor”, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, coorganizator al conferinţei. „Din 2011, UE şi statele sale membre au furnizat 20 de miliarde de euro ajutor pentru sirienii în nevoie, în Siria şi în alte ţări”, a precizat el.

Precedenta conferinţă a donatorilor pentru Siria, din 2019, a permis colectarea a 7 miliarde de dolari în angajamente.

Problemele economice cauzate de pandemia de COVID-19 şi creşterea numărului de conferinţe a donatorilor riscă să limiteze angajamentele, a recunoscut totodată reprezentantul Naţiunilor Unite.

„O conferinţă pentru a ajuta Yemenul nu a permis adunarea fondurilor scontate şi aceasta a fost o mare decepţie”, a recunoscut Mark Lowcock.

Citește și : Muzeele britanice se pregătesc să-şi redeschidă porţile