DISTRIBUIȚI
Twitter

Organizaţia Naţiunilor Unite şi Semiluna roşie arabă siriană (SARC) au adus săptămâna aceasta asistenţă umanitară într-o tabără de refugiaţi sirieni dintr-o zonă deşertică din apropiere de graniţa cu Iordania, a anunţat joi ONU, transmite dpa, potrivit agerpres.

Convoiul cu ajutoare pentru cei circa 15.000 de refugiaţi din tabăra de la Rukban a constat în 22 de camioane încărcate cu raţii alimentare, cereale şi biscuiţi energizanţi. Este a treia oară când ONU şi SARC livrează asistenţă umanitară celor găzduiţi în această tabără, situată în sudul Siriei, la circa 265 km de capitala Damasc.


Citește și : Veste bună pentru Chişinău: Rusia ÎŞI RETRAGE arsenalul sovietic din Transnistria

Până de curând la Rukban îşi găsiseră refugiu 40.000 de sirieni alungaţi de acasă de războiul civil, dar în ultimele luni peste jumătate dintre rezidenţii taberei au revenit în zonele aflate în prezent sub controlul guvernului.

În tabără condiţiile de trai sunt cumplite, iar actorii umanitari dispun de acces şi mijloace limitate pentru a le furniza refugiaţilor provizii şi servicii de bază, se menţionează în comunicatul ONU.

Citeşte şi: Preşedintele Adunării Generale din Franţa, INCULPAT într-un caz de corupţie

Majoritatea refugiaţilor de la Rukban au fugit din zone din estul Siriei căzute sub controlul extremiştilor din Statul Islamic şi au fost prinşi în capcană după ce autorităţile iordaniene au închis frontiera.

În iunie 2017, Iordania a declarat Rukban zonă militară, după un atac revendicat de Statul Islamic asupra unui punct de trecere a frontierei, soldat cu moartea a şase soldaţi.