DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Naţiunile Unite s-au declarat „profund preocupate” duminică după informaţii că armata din Columbia a fost implicată într-o operaţiune de spionaj vizând cel puţin 130 de persoane, printre care jurnalişti, judecători şi apărători ai drepturilor omului, relatează luni dpa, potrivit agerpres.

Biroul ONU pentru drepturile omului din Columbia a declarat într-un comunicat că este „profund preocupat” de informaţiile privind atacuri împotriva apărătorilor drepturilor omului şi a subliniat că activităţile de informaţii nu ar trebui să submineze garanţiile de protejare a drepturilor omului.


Citeşte şi: Trump este optimist: ‘Vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an’

Revista Semana a relatat vineri că armata columbiană a spionat cel puţin 130 de persoane anul trecut.

Pentru a obţine datele personale ale unor columbieni şi jurnalişti străini, politicieni, avocaţi şi organizaţii nonguvernamentale, forţele armate columbiene au folosit fonduri din cooperarea cu alte ţări, potrivit Semana.

Citeşte şi: Jair Bolsonaro îi îndeamnă pe brazilieni să NU respecte măsurile de izolare

Statele Unite sunt una dintre ţările cu care Columbia cooperează cel mai strâns în sectorul militar.

Vineri, ministrul columbian al apărării Carlos Holmes Trujillo a anunţat demiterea a 11 membri ai personalului militar ca răspuns la informaţiile din mass-media, iar sâmbătă procurorul general a deschis o anchetă în legătură cu acuzaţiile.