DISTRIBUIȚI

Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de un tir al forţelor de apărare israeliene, a concluzionat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Toate informaţiile pe care le-am adunat – inclusiv de la armata israeliană şi de la procurorul general palestinian – arată că împuşcăturile care au ucis-o pe Shireen Abu Akleh şi l-au rănit pe colegul ei, Ali Sammoudi, au provenit de la forţele de securitate israeliene şi nu de la tiruri ale palestinienilor înarmaţi, aşa cum au susţinut iniţial autorităţile israeliene”, a declarat Ravina Shamdasani, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.


Citeşte şi: Ungaria cere UE să renunţe la sancţiunile impuse Rusiei – Black News

„Nu am găsit nicio informaţie care să sugereze că a existat vreo activitate a palestinienilor înarmaţi în apropierea jurnaliştilor”, a spus Shamdasani, spunând că este „profund deranjant faptul că autorităţile israeliene nu au deschis o anchetă judiciară”.

Citeşte şi: Incidente violente în faţa Parlamentului din Ecuador (VIDEO)! Şase oameni au murit! – Black News

Shireen Abu Akleh relata atunci din apropiere de tabăra de refugiaţi de la Jenin, bastion al facţiunilor armate palestiniene, unde forţele israeliene efectuau un raid în acea zi. Jurnalista purta o vestă antiglonţ pe care era scris „presă” şi o cască de protecţie, iar glonţul a atins-o chiar sub marginea căştii.