DISTRIBUIȚI
Middle East Eye

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a îndemnat vineri părţile beligerante din Libia să înceteze atacurile şi să revină la dialog, relatează site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit mediafax.

„Toate părţile implicate în conflictul libian trebuie să revină rapid la medierea politică a Naţiunilor Unite şi să respecte armistiţiul”, a transmis Consiliul de Securitate ONU.


Citește și : Venezuela redeschide graniţa cu Brazilia şi cu insula Aruba (responsabil)

„Pacea şi stabilitatea în Libia vor putea fi instaurate doar printr-o soluţie politică”, precizează Consiliul de Securitate ONU.

Confruntări militare de amploare au loc de câteva săptămâni la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională. Conform celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 454 de persoane au fost ucise, iar alte peste 2.000 au fost rănite în confruntări.

Peste 50.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza luptelor, a comunicat Biroul ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare, exprimând „preocupare” din cauza numărului mare de persoane sinistrate.

Citește și : Donald Trump, în culmea fericirii! A fost aprobat transferul a 1,5 miliarde de dolari pentru construirea unor bariere la graniţa cu Mexicul