DISTRIBUIȚI
ONU

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut apel vineri, într-un comunicat, la multiplicarea donaţiilor din partea comunităţii internaţionale în sprijinul miilor de supravieţuitori ai ciclonului Idai din Africa Sudică, subliniind necesitatea ”solidarităţii” în lunile care urmează, potrivit AFP, scrie Agerpres.

”Încurajat de eforturile echipelor de salvatori naţionali şi internaţionali”, Antonio Guterres a subliniat că ”acum este nevoie de fonduri pentru a susţine răspunsul (la dezastru) în zilele, săptămânile şi lunile care urmează”.


Citește și : Trump: Jihadiștii au fost invinși „100%” în Siria

„Trebuie să ne afirmăm completa solidaritate cu populaţia din Mozambic, Malawi şi Zimbabwe”, a adăugat acesta. „Aş vrea să fac un apel puternic la comunitatea internaţională pentru a accentua sprijinul” acordat acestor ţări, a precizat oficialul, amintind că ONU a pus la dispoziţie 20 de milioane de dolari într-o primă tranşă de ajutor de urgenţă.

„Cu toate acestea, este nevoie de un ajutor internaţional mai semnificativ”, a insistat Guterres.

Ciclonul Idai, care a devastat săptămâna trecută Mozambicul, iar apoi Zimbabwe, a făcut aproape 400 de morţi şi a afectat sute de mii de persoane. Multe dintre acestea au rămas fără locuinţe, recolte sau îmbrăcăminte.

Citește și : Macron: Brexitul este mai grabă „o lecţie politică” decât o negociere tehnică de lungă durată