DISTRIBUIȚI
ONU

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a invitat – joi, în marja Forumului economic mondial de la Davos -la „dialog” în Venezuela pentru a se evita o „escaladare” a tensiunilor care ar putea duce la „dezastru” în această ţară, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

„Sperăm ca dialogul să fie posibil pentru a se evita o escaladare care ar duce la un conflict, ce ar fi un dezastru pentru populaţia ţării şi pentru regiune”, a spus Guterres într-un interviu difuzat prin Facebook.


Citește și: Atac armat în SUA! Cel puțin cinci oameni au fost omorâți – FOTO

Opozantul Juan Guaido, şeful legislativului de la Caracas se declarase miercuri „preşedinte” interimar, sfidându-l pe Nicolas Maduro şi generând un climat de foarte mare tensiune în ţară, dar şi fricţiuni diplomatice internaţionale.

„Guverne suverane au posibilitatea de a decide ceea ce vor” când este vorba de a recunoaşte care din doi este preşedintele legitim, a spus secretarul general al ONU.

Citeşte şi: Diplomaţii americani au primit ordine să nu părăsească Venezuela. Washingtonul NU mai recunoaşte autoritatea lui Maduro

SUA, Canada şi mai multe ţări din America Latină, cu Brazilia în frunte, l-au recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte, în timp ce Uniunea Europeană a invitat la alegeri şi a cerut ca „vocea” poporului să fie ascultată în Venezuela.

Rusia, care dimpotrivă a criticat decizia ţărilor occidentale, şi Turcia şi-au exprimat sprijinul pentru Nicolas Maduro.